Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ

Λόγω υποχρεώσεων είμαι Μόσχα!!!
Ελπίζω να περνάτε ολοι καλά!!!
Δέν έχω pc!!!!
Tα έφτυσε και δανείστικα κάποιου φίλου???
Οταν γυρίσω τα λέμε!!!
Φιλούρες, αγαπούλες!!!!!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

PATTI SMITH

Η νύχτα ανήκει στην Πάτι Σμιθ.
Η ποιήτρια της ροκ .
Συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ποιήτρια, ακτιβίστρια.
Η Πάτι Σμιθ, μία από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές στην ιστορία του ροκ εν ρολ, εξακολουθεί να έχει τη δύναμη και να υπενθυμίζει με ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια κοινωνικοπολιτικής διαμαρτυρίας όλων των εποχών ότι "Ο κόσμος έχει τη δύναμη" ("People Have The Power").
Περιλαμβάνει ισάριθμες διασκευές αγαπημένων ροκ τραγουδιών -"Are you experienced?", "Smells like Teen Spirit", "Gimme Shelter", "White Rabbit" κ.ά.- με τη μοναδική υπογραφή της Πάτι Σμιθ.
Το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε η 30η επετειακή επανέκδοση του "Horses", του άλμπουμ που είχε ανοίξει το δρόμο στη Πάτι Σμιθ, για να αναδειχθεί στη συνέχεια σε ιέρεια της πανκ σκηνής της Ν. Υόρκης.
Η επανέκδοση του "Horses" θεωρήθηκε μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της μουσικής. Την ίδια χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας την τίμησε με τον υψηλότερο τίτλο που αποδίδεται σε καλλιτέχνη.
Στις 12 Μαρτίου του 2007 η Σμιθ εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.
Η διαδρομή της
Η Πάτι Σμιθ γεννήθηκε στο Σικάγο (30/12/1946), μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ και το 1967 μετοίκησε στη Ν. Υόρκη, όπου γνώρισε τον φοιτητή τέχνης, φωτογράφο Robert Mapplethorpe. Το 1971 έκανε την πρώτη της εμφάνιση απαγγέλοντας ποίηση στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου με τον Lenny Kaye να την συνοδεύει στην ηλεκτρική κιθάρα. Στην παρέα των Σμιθ και Kaye προστέθηκε αργότερα ο πιανίστας Richard Sohl. Το 1974 κυκλοφόρησε το ανεξάρτητο σιγκλ "Hey Joe/Piss Factory", ενώ πραγματοποίησαν συχνές εμφανίσεις στο κλαμπ CBGB's.
Το 1975 προστέθηκε στο σχήμα ο ντράμερ Jay Dee Daugherty, η Σμιθ υπέγραψε συμβόλαιο με την Arista label και ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ, το "Horses", το "Radio Ethiopia", το "Easter" -το οποίο περιείχε τη μεγάλη επιτυχία που συνέγραψε με τον Μπρους Σπρίγκστιν "Because the Night"- και το "Wave".
Το 1979 αποσύρθηκε από τη μουσική σκηνή και τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκε τον Fred "Sonic" Smith, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.
Το 1988 ηχογράφησαν μαζί το άλμπουμ "Dream of Life", που περιείχε το αριστουργηματικό "People Have the Power". Αυτή ήταν η τελευταία συνεργασία της με τρία αγαπημένα της πρόσωπα, καθώς έφυγαν από τη ζωή ο Robert Mapplethorpe, που τη φωτογράφισε για το εξώφυλλο, ο κιμπορντίστας Richard Sohl και ο σύζυγός της, που συνέθεσε τη μουσική.
Το 1996 κυκλοφόρησε το "Gone Again", το 1997 το "Peace and Noise", το 2000 ακολουθεί το "Gung Ho" με το "Glitter in their Eyes" να προτείνεται για Γκράμι (2001).
Το 2002 κυκλοφόρησε το διπλό "Land" και το 2004 το "Trampin'", το πρώτο άλμπουμ με την Columbia Records.